Kimse Rolü İstemediği İçin Şimr’i Ben Oynadım

Kimse Rolü İstemediği İçin Şimr’i Ben Oynadım

  Haziran 19, 2019

  1.034 Okunma

Daha çok Aksiyon ve Polisiye film ve dizileri ile bilinen İranlı yönetmen Mehdi Fehimzade ile bir röportaj

İranlı usta yönetmen Mehdi Fehimzade, suçla savaş konulu filmleri ile biliniyor. Şüphesiz filmleri İslami İran kanun ve yürütme sistemini yansıtmada bir numaradır.

Mehdi Fehimzade, Tahran Üniversitesinde Fransız Edebiyatı okumuş, daha sonra Tiyatro Sanatları okumaya başlamış ama eğitimini bitirmemiştir.

Mehdi Fehimzade 1969'da Tombul filminde rol alarak sinema kariyerine başlamıştır. “Kur” (1990) ve “Eş” (1994) filmlerini yöneterek oyuncu olarak başladığı sanatsal kariyerine yönetmenlik ünvanını eklemiştir.

Yalnız İmam (1997), Aşkın Velayeti (2000) ve Muhtarname (2004-2009) dizilerini yöneterek İslam dünyasında beğeni ve ün kazanmıştır.

iFilm TV'nin yönetmenle Farsça yaptığı röportajdan bir kesit paylaşıyoruz:

ifilm: Sizin İran polisiye filmlerinin üstadı olduğunuz söyleniyor. Bu tür filmleri çekmenizin sebebi nedir?

Fehimzade: Herkes kendi ilgilendiği konulara yönelir, ben de bu kuralda bir istisna değilim. Polisiye filmlerinin yanı sıra başka filmler de yönettim ve her birinin yanımda yeri ayrıdır. Polisiye filmleri yapmak benim etkinliklerimin sadece küçük bir parçasıdır.

ifilm: Filmlerinizin çoğunda kendiniz de rol aldınız. Bunun sebebi nedir?

Fehimzade: Oynadığım rolleri sevmediğini söyleyen biri ile henüz karşılaşmış değilim. Filmlerimde kendim için hiçbir rol yazmam ama senaryonun sonuna doğru bir karakterin bana uyduğunu fark ederim.

Fakat bazen, rolleri mecburen ben oynarım. Örneğin Hazreti İmam Hasan (a.s)'ı konu alan Yalnız İmam dizisinde Şimr rolünü ben oynadım çünkü kimse bu rolü oynamak istemedi.

ifilm: Oynadığınız roller her zaman farklı. Örneğin, filmlerinizde polis memuru, suçlu veya zihinsel engelli kişileri oynadınız.

Fehimzade: Filmlerde aynı rolü tekrarlamayı sevmiyorum. Ancak yönetmen olarak aynı türden (polisiye) birçok film çektim…

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.