Kız Kalesi (2019) filmi Bakü’de gösterime girdi

Kız Kalesi (2019) filmi Bakü’de gösterime girdi

  Haziran 19, 2019

  691 Okunma

Azerbaycan-İran ortak yapımı Qız Qalası (2019) filmi Azerbaycan başkenti Bakü'de gösterime girdi.

İran sinema kanalı iFilm TV'nin bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti ve Azerbaycan ülkelerinin ortak yapımı Qız Qalası (2019) filminin galası Bakü'de yapıldı.

Filmin yapım ve oyuncu ekibinin yanı sıra bazı İranlı yetkililer de filmin ilk gösteriminde bulundu.

Törende konuşan filmin yönetmeni İlham Qasimov bu ortak çalışmanın ileride yapılacak birçok ortak çalışmaya öncülük etmesini umduğunu söyledi.

Yapılan açıklamalara göre Qız Qalası veya diğer adı ile Yüksek Voltaj filmi Gence ve Lankeran gibi diğer birçok Azerbaycan şehrinde de gösterime girecek.

Qız Qalası / Kız Kalesi (2019) filmi diğer peri masallarında olduğu gibi; birçok talibi olan bir prensesi konu edinmiş romantik bir hikayeye sahip. Hikayedeki taliplerden birisi de zaten İranlı bir adama sevdalı olan bu prensesin kalbini kazanmak için hiçbir şeyi esirgemeyen Azerbaycanlı bir prenstir.

Qız Qalası filminde İranlı usta oyuncu Rıza Naci'nin yanı sıra Elmeddin Caferov, Çinare Melikzade, Ziya Ağa ve Kemale Piriyeva gibi Azerbaycanlı başarılı oyuncular yer alıyor.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.