Komutan Hanım dizisinin çekimleri tamamlandı

Komutan Hanım dizisinin çekimleri tamamlandı

  Haziran 19, 2019

  764 Okunma

Bahtiyar aşiretinden olup, İngiliz Emperyalizminin İran'ı işgaline karşı direnmiş efsanevi milis komutanı kadın; Bibi Meryem Bahtiyari'nin hayatı hakkındaki dizinin çekimleri tamamlandı

İfilm TV'nin bildirdiğine göre İran tarihinde emperyalizme karşı savaşmış bir kahraman kadın olan Meryem Bahtiyari hakkında yeni bir televizyon dizisi çekildi.

İranlı usta yönetmen Perviz Şeyh Tadi, İran'ın Bahtiyarlar aşiretinden olan tarihi bir kadın kahraman hakkında بانوی سردار (Bânu-yı Serdar / Komutan Hanım) isimli bir dizi yaptı.

بی بی مریم بختیاری (Bibi Meryem Bahtiyari) isimli bu bayan, İngiliz emperyalizmine karşı ön saflarda savaşmıştı. İranlı kadınlar arasında cesaret örneği olarak bilinen Bibi Meryem Bahtiyari (1874-1937) ailesi ile birlikte silaha sarılıp İran'ın bağımsızlığı için savaşmıştı.

Dizide Meryem Bahriyari'yi ata binip kılıç kullanabilen bir oyuncu olan Pantea Sirus oynuyor ve filmin çekimlerinin tamamlandığı belirtildi. Şu anda dizi müziğinin bestelenmesi bekleniyor.

Yeni Kaynak
 

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.