Konya’daki Tasavvuf Sineması Günlerine İran Mührü

Konya’daki Tasavvuf Sineması Günlerine İran Mührü

  Haziran 19, 2019

  964 Okunma

3-5 Mayıs 2018 tarihleri arasında Konya'da düzenlenecek SUFİSİN Tasavvuf Sineması Günlerinde iki İran Filmi gösterilecek

03-05 Mayıs tarihlerinde Mevlâna ve ailesi’nin Konya'ya teşriflerinin yıldönümünde etkinlikler yapılmaya başlanmıştır. Konya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinlikler, SÛFİSİN (SÛFİ SİNEMA GÜNLERİ) programları ile daha da zenginleştirerek Koya'ya, kültür ve turizmimize yeni bir açılım kazandırılması beklenmektedir.

SÛFİSİN; Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Konya Necmeddin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, KOTEV (Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı), Uluslararası Mevlâna Vakfı ve İRFA (İrfan Medeniyeti Araştırma Merkezi) ‘nin maddi ve mânevi ortaklığı ile programlarını icra edecektir.

Kültür ve Turizm İl Müdürü ​Abdüssettar YARAR'ın belirttiğine göre “SÛFİSİN, öncelikli olarak şimdiye kadar oluşan arşivi değerlendirirken, söz konusu tarihlerdeki atölye çalışmalarıyla alanda yetişmek isteyenlere destek olmayı amaçlamaktadır. Tasavvufun daha doğru resmedilmesi için gerekli ön aşama olan metin çalışmalarını ödüllendirerek yön vermeyi hedeflemektedir.”

Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişlerinin 790. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan SÛFİSİNSufi Sinema Günleri Programında tasavvuf sinemasına örnek olan iki adet İran filmi yer alıyor.

SUFİSİN Günleri kapsamında altısı Belgesel, biri Animasyon, altısı da Uzun Metrajlı olmak üzere 13 eser yer alacaktır.

Sufi Sinema Günlerine tabi ki İran filmleri damgasını vuracaktır.

İranlı usta yönetmen Seyyid Rıza Mir-Kerimi'nin yönettiği AYIŞIĞI ALTINDA (2001) ve Mücteba Rai'nin yönettiği HİDALU'YA YOLCULUK (2005) filmleri festivalde gösterilecek.

Festival Türkiye'den Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği Buğday (2017) filminin gösterimi ile başlayacak.

Hz. Mevlâna ve Ailesi’nin Konya’ya Gelişlerinin 790. Yıldönümü Etkinlikleri Sûfisin-Sûfi Sinema Günleri Programı Mevlâna Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu ile ve İL HALK KÜTÜPHANESİ Konferans Salonunda olmak üzere iki ayrı yerde yapılacaktır.

Açılış Programı ve Kapanış Ödül Gecesi başta olmak üzere 8 Film Gösterimi Mevlâna Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda yapılırken, “Sinema ve Tasavvuf” Konulu 2 oturumlu panel ve 5 film gösterimi de İl HALK KÜTÜPHANESİ Konferans Salonunda yapılacaktır.

​Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.