Kristal Simurg Ödülleri adayları belli oldu

Kristal Simurg Ödülleri adayları belli oldu

  Haziran 19, 2019

  1.251 Okunma

İran'ın düzenlediği 35. Uluslararası Fecr Film Festivali Billur Simurg Ödülü adayları belli oldu.

İran İslam Cumhuriyeti'nin her yıl İslam Devrimi yıldönümünde düzenlediği Uluslararası Fecr Film Festivali, ana yarışma bölümünde farklı kategorilerdeki aday listesini açıkladı.

Bu yıl (2017) Otuz Beşincisi düzenlenen Fecr Film Festivali'nin yöneticileri, ana yarışma bölümünde farklı dallardaki Kristal Simurg ödülü adaylarının listesini, festivalin resmi sitesinde sundu.

2017 yılında en iyi İran filmi dalında Kristal Simurg ödülü için yarışacak İran filmleri şunlar: Sıcak Yaz, Ferrari), Sisli Çatı Altında, Gün Ortası Macerası, Tarihsiz, İmzasız.

En İyi Yönetmen dalında adayların isim listesi şöyle: Tarihsiz, İmzasız filmi ile Vahit Celilvend, Sıcak Yaz filmi ile İbrahim İraczad, Sisli Çatı Altında filmi ile Puran Dırahşende, Gün Ortası Macerası filmi ile Muhammet Hüseyin Mehdeviyan, Ferrari filmi ile Ali Rıza Davut-Necad ve Nigar filmi ile Rambud Cevan.

En İyi Senaryo dalında yarışan İran filmleri ise şunlar: “Tarihsiz, İmzasız” (Vahit Celilvend), “Sokakta İzdiham” (Said Rustai), Sıcak Yaz (Peyam Keremi), Ferrari (Kambuzya Pertuvi), Villalar (Münir Kaydi ve Arsalan Emiri).

En İyi Aktör dalında yarışan İranlı oyuncular ise şunlar: Ali Musaffa (Sıcak Yaz), Emir Akai (Tarihsiz, İmzasız), Muhsin Tenabende (Ferrari), Mihrdad Sıddıkiyan (Gün Ortası Macerası) ve Hamit Ferruh-Necat (İyi, Kötü, Tuhaf).

En İyi Aktris dalında yarışan İranlı oyuncular ise: Perinaz İzedyar (Sıcak Yaz), Merila Zarii (Sisli Çatı Altında), Leyla Hatemi (Zapt), Gazel Şakiri (Sara ve İda), Sare Behrami (İtalya İtalya) ve Hediye Tahrani (İsrafil)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında yarışacak İranlı aktörler: Nevid Muhammetzâde, Hadi Hicazifer, Nadir Fellah, Cevat İzzeti.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında yarışacak İranlı aktrisler: Giti Kasımi, Zekiye Behbahani, Süreyya Kasımi, Şebnem Mukaddemi.

Fecr Film Festivali'nde en iyi görüntü, en iyi makyaj, en iyi görsel efektler, en iyi sahne tasarımı, en iyi kostüm, en iyi ses, en iyi müzik, en iyi editleme, en iyi kamera gibi yan dallarda da Simurg ödülü için yarışmalar olacak.

Salı günü düzenlenen özel törende Fecr Film Festivalinin Kristal Simurg adayları onurlandırıldı.

1982 yılında kurulan Fecr Film Festivali kültürel etkileşimi kutluyor ve başarılı sinemacıların yaratıcı eserlerini sergiliyor, ayrıca yerli ve uluslararası filmler ödüllendiriliyor.

Kuruluşundan bu yana, Uluslararası Fecr Film Festivali, İran sinemasının gelişimine hayati katkılarda bulundu.

35. Uluslararası Fecr Film Festivali'nin kazananları 9 Şubat 2017 Perşembe günü Tahran'daki Milad Kulesinde düzenlenecek kapanış töreninde tüm dünyaya açıklanacak.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.