Kristal Simurg Ödülleri sahiplerini buldu

Kristal Simurg Ödülleri sahiplerini buldu

  Haziran 19, 2019

  639 Okunma

37. Ulusal Fecr Film Festivali, bu yıl da 10 günlük film gösteriminin ardından ödül töreniyle sona erdi.

37. Ulusal Fecr Film Festivali, bu yıl da 10 günlük film gösteriminin ardından ödül töreniyle sona erdi. Törene İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Seyyid Abbas Salihi’nin yanı sıra sinema dünyasından çok sayıda isim katıldı. Sunuculuğunu Muhammed Rıza Şehidiferd’in yaptığı gece Kristal Simurg ulusal yarışma ödülleri sahiplerini buldu.

Sinemacı Nergis Abyar, ‘Dolunay Gecesi’ filmiyle ulusal yarışmada hem ‘en iyi film’ hem de ‘en iyi yönetmen’ ödülünü aldı. Huten Şekiba ve İlnaz Şakirdost oynadıkları aynı filmde ‘en iyi erkek’ ve ‘en iyi kadın’ oyuncu ödülünü kazandılar.

Rıza Mir-Kerimi’nin çektiği Kasr-ı Şirin filmi ise ulusal yarışmada hem ‘en iyi senaryo’ hem de ‘en iyi müzik’ ödülünü aldı. Aynı dalda yarışan Behram Tevekküli’nin yazıp yönettiği ‘Cihan Pehlivanı; Tahti’ filmi de ‘en iyi görüntü yönetmeni’ ödülüne layık görüldü.

İzleyici ödülünü Said Rustai’nin yaptığı ‘Bir Metresi 6 Buçuk’ kazanırken ‘en iyi film kurgusu’ ödülüne de ulaştı.

Festivalin yeni bakış kategorisinde yarışan ‘Alaycı’ filmi ise ‘en iyi film’ ödülünü kazandı.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.