Leyla Hatemi ve Peyman Muadi İstanbul’a geliyor

Leyla Hatemi ve Peyman Muadi İstanbul’a geliyor

  Haziran 19, 2019

  919 Okunma

İran sinemasının en önemli oyuncularından Leyla Hatemi ve Peyman Muadi, 26 Ekim’de başlayacak Boğaziçi Film Festivali’nin konuğu olarak İstanbul’a geliyor.

Oscar ödüllü Asghar Farhadi filmi “A Separation” ile uluslararası bir başarı yakalayan ikiliyi 7 yıl sonra bir araya getiren “بمب يك عاشقانه / Bomb: A Love Story / Bomba: Bir Aşk Hikâyesi” ise Türkiye’de ilk kez Boğaziçi Film Festivali’nde gösterilecek.

6. Boğaziçi Film Festivali, dünyaca ünlü isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. 26 Ekim’de başlayacak festivalin heyecanla beklenen konukları arasında, İran sinemasının en önemli oyuncularından Leyla Hatemi ve Peyman Muadi de olacak.

Berlinale’den de Altın Ayı ve Gümüş Ayı ödüllerinin ikisini birden alan, 2012 yılında Yabancı Dilde En İyi Film dalında Altın Küre ve Oscar ödüllerini kazanan Asğar Ferhadi filmi “A Separation / Bir Ayrılık” ile de tanıdığımız ikili, بمب يك عاشقانه (Bomb: A Love Story / Bomba: Bir Aşk Hikâyesi) adlı filmin Türkiye gösterimi için İstanbul’a gelecek.

Hatemi ve Muadi’yi “Bir Ayrılık”tan 7 yıl sonra yeniden bir araya getiren “Bomba: Bir Aşk Hikâyesi”, 1988 yılında geçiyor ve İran-Irak Savaşı’nın son günlerinde acımasızca bombalanan Tahran’da yaşanan bir aşk ve umut hikâyesini anlatıyor. Peyman Muadi, aynı zamanda senaryosunu yazdığı ve yönettiği film ile modern zamanların şiddetini anlatmak istediğini söylüyor ve “Savaş hakkında ne zaman düşünsem, o bombanın düştüğü ve hayatlarını mahvettiği insanları hatırlıyorum. Tutkusu onlarla birlikte gömülen insanları ve onların bitmemiş aşklarını… Bu film de masallarını anlatmamı isteyen o insanların hikâyesini anlatıyor işte; basit, insani aşklarının hikâyesini” diyor.

“Bomba: Bir Aşk Hikâyesi”, Türkiye’de ilk kez Boğaziçi Film Festivali’nde sinemaseverlerle buluşacak. Filmin gösterimine ise, Leyla Hatemi ve Peyman Muadi’nin yanı sıra, görüntü yönetmeni Mahmud Kelari de katılacak.

Star

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.