Makedonya’da İran Film Haftası başladı

Makedonya’da İran Film Haftası başladı

  Haziran 19, 2019

  955 Okunma

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te İran Film Haftası başladı.

“Makedonya Sinemaları” salonunda İran İslam Cumhuriyeti'nin Üsküp Büyükelçiliği tarafından düzenlenen açılışa İran'ın Üsküp Büyükelçisi Hüseyin Kerimi, farklı ülkelerin büyükelçilik temsilcileri ile sinemaseverler katıldı.

Büyükelçi Kerimi, yaptığı açıklamada, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Makedonya'da İran Film Haftası'nı düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.

Makedon ile İran halkının benzer tarihi ve kültürel köklere sahip olduğunu vurgulayan Kerimi, İranlıların Makedon kültürü ve medeniyetine, Makedonların da İran kültür ve sanatına ilgi duyduğunu anlattı.

İran sinemasının dünyaya yeni bir film yapım tarzı sunduğuna işaret eden Kerimi, “Bu tarz dünya çapındaki film tutkunları tarafından kabul gördü ve sevildi. Film haftasının düzenlenmesiyle Makedonyalıların da İran filmi ile daha fazla tanışmasını ve bu filmlerden faydalanmalarını umuyoruz.” dedi.

27 Ocak'a kadar sürecek film haftası kapsamında, Kemal Tebrizi'nin yönetmenliğindeki “Hayalin Şirin Tadı“, Davut Bidel'in yönetmenliğindeki “Bir Zamanlar, Aşk ve İhanet”, Maziyar Miri'nin yönetmenliğindeki “Resim Havuzu“, İhsan Abdipur'un yönetmenliğindeki “Yapayalnız” ve Rıza Mir-kerimi'nin yönetimindeki “Küp Şeker” ve “Çok Yakın, Çok Uzak” filmleri gösterilecek.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.