Mecid Mecidi: Pakistan’da da Film Çekmek İsterim

Mecid Mecidi: Pakistan’da da Film Çekmek İsterim

  Haziran 19, 2019

  933 Okunma

İranlı usta yönetmen Mecid Mecidi, Pakistan'da da çalışmak istediğini söyledi.

Bir röportajda İranlı ünlü yönetmen Mecid Mecidi, komşu ülke Pakistan'da da film yapmaya istekli olduğunu söyledi.

The Express Tribune adlı Pakistan dergisine yaptığı açıklamada Mecid Mecidi, “Pakistan en sevdiğim ülkelerden birisidir” deyip ardından “Lahor şehrini sevdiğini ve İkbal'in en beğendiği şairlerden birisi olduğunu ve Pakistan'da da çalışmak istediğini” söyledi.

Hiç Pakistan filmi izlemediğini belirten Mecidi, “ancak ülkelerimiz ve kültürümüzde birçok ortak yönün var olduğunu” sözlerine ekledi.

Mecid Mecidi'nin Hindistan'da yaptığı “Bulutların Ötesinde” (2017) filmi Bombay şehrinin kenar mahallelerinde çekildi. Film polisten kaçan uyuşturucu satıcısı bir ağabey ile boşanıp yalnız bırakılan kızkardeşinin hikayesini anlatıyor.

1980lerde kısa filmler çekerek yönetmenliğe başlayan Mecid Mecidi, Cennetin Çocukları filmi ile Oscar'a aday olmuştu.

1959 doğumlu Mecid Mecidi, uluslararası alanda kabul görmüş bir yapımcı, senarist ve yönetmendir.

Peygamberimizin çocukluğunu işlediği, Hz Muhammed: Allah'ın Elçisi (2015) filmi ile de İslam Dünyasında daha da ün kazanan Mecid Mecidi'nin, Peygamberimizin gençlik ve risalet yıllarını anlatacak diğer iki filmine de yakınlarda başlaması bekleniyor.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.