Mecid Mecidi yılın sanatkârı seçildi

Mecid Mecidi yılın sanatkârı seçildi

  Haziran 19, 2019

  1.425 Okunma

Üstad Mecid Mecidi yılın sanatkârı ilan edildi.

İslami İran Kültür Bakanlığı, İranlı film yönetmeni Mecid Mecidi'yi yılın İslam İnkılabı Sanatkârı olarak seçti.

İran İslam Cumhuriyeti Kültür ve İslami İrşad Bakanlığının  (Hüner Havzası) kurumu, Peygamber-i Ekrem'in (s.a.a) doğumu ve çocukluğunu konu alan “Muhammed Resulullah (s.a.a) (2015)” filmi dolayısıyla Üstad Mecid Mecidi'yi Yılın Sanatkârı ilan etti.

Muhammed Resulullah (s.a.a) (2015) filmini yaparken, Mecid Mecidi, görüntü yönetmeni Vittorio Storaro, editör Roberto Perpignani, özel efekt tasarımcısı Scott E. Anderson, makyöz Gianetto De Rossi, İranlı şarkıcı Sami Yusuf ve Hindistanlı besteci A. R. Rahman gibi uluslararası çapta yetenekleri de bir araya getirdi.

Resul-i Ekrem Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.a) hakkında çıkacak üç İran filminin ilki olan Muhammed Resulullah (s.a.a) (2015) filmi, 20-25 Nisan tarihleri arasında İslami İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenecek olan 34. Uluslararası Fecr Film Festivalinde gösterilecek.

Hüner Havzası bu yıl ilk defa Yılın İslam İnkılabı Sanatkarını seçti.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.