Mecidi’nin Hz Muhammed (asm) Filmine İlgi Büyük

Mecidi’nin Hz Muhammed (asm) Filmine İlgi Büyük

  Haziran 19, 2019

  1.180 Okunma

İranlı yönetmen Mecid Mecidi'nin filmi, Hz Muhammed: Allah'ın Elçisi (2015) filmine Türkiye halkının ilgisi büyük

Cennetin Çocukları, Allah'ın Boyası, Serçelerin Şarkısı, Baran.. gibi filmleriyle tanınan Mecid Mecidi'nin yönettiği Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi, peygamber Hz. Muhammed'in (s.a.a) yaşamının ilk dönemini ele alıyor.

Film, 6. yüzyılda Mekke'de, Hz. Muhammed'in doğumu ile başlayan ve Hz. Muhammed'in 13 yaşına kadar devam eden süreci, Hz. Muhammed'in çocukluğuna naif bir bakış açısıyla yaklaşarak anlatıyor.

Hz Muhammed (asm) hakkında çekilecek üç İran filminin ilki olan Hz Muhammed: Allah'ın Elçisi filminin çekimleri 5 yıl sürdü. Ve 2015'de İran'da ve başka birçok ülkede gösterime girdi.

Anlaşılan firma ve dublaj sorunları sebebiyle Türkiye'de gösterimi bir yıl gecikse de, film ülkemizde sabırla beklenip beğeni ile karşılandı.

Türkiye'de gösteriminin ilk üç gününde 186.377 seyirciye ulaşan Hz Muhammed (saa) filmi; üç hafta gibi kısa bir sürede 400 binden fazla seyirciye ulaştı ve hâla izlenmeye devam ediyor.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.