Medya, dinler arası iletişim köprüsü olabilir

Medya, dinler arası iletişim köprüsü olabilir

  Haziran 19, 2019

  779 Okunma

İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı genel müdürü Muhammed Hodadi, medyanın dinler arası irtibat köprüsü olabileceğini söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı (IRNA) genel müdürü Muhammed Hodadi, Beyrut’ta düzenlenen uluslararası, ‘’Medya: Medeniyet yayılması ve diyalog aracı’’ toplantısına bir mesaj ile katıldı.

Hodadi mesajında, ‘’İnsanoğlu bugün tüm imkanlarını yalnızlığından kurtulmak ve iletişimini genişletmek için sarf etmektedir. Zira insanoğlu daha çok ilerlemek ve rahat hayatın daha geniş irtibatlara bağlı olduğunu bilmektedir. İrtibatlar doğru veriler ve bildi üzerinde şekillendiğinde daha çok gelişir ve bunun tersi olduğu zamanlar insanlar ciddi sorunlarla karşılaşırlar’’ dedi.

İrtibatlara çeşitli unsurların etki edeceğini ifade eden Hodadi, mezhebi itikatların bunlardan biri olduğunu. Yanlış anlama ve algı ve mezhebi radikalizmden kaynaklanan IŞİD, her şeyden çok İslam’ın kötülüğünü isteyenlerin hizmetindedir. Bugün IŞİD öldürmek için baş kesmemekte belki İslam’dan şiddet yanlısı bir görüntü vermek için yapmaktadır. Medya maalesef bu cinayet haberlerini geniş şekilde vermektedir, hal buki, şiddet ve nefret tohumlarının yayılmasını yaymaktan kaçınmak medyanın temel görevlerindendir’’ dedi.

Din ve İrtibat kurma gereksiniminin toplumlara etki eden iki gerçek olduğunu ifade eden Hodadi, tüm dinlerin ortak noktaları olduğunu ve bu ortak noktalara dayalı olarak asırlar boyu yan yana yaşadıklarını söyledi.

Medya gruplarının politikalarını ciddi şekilde gözden geçirmeleri gerektiğini ifade eden Hodadi, ‘’Kötü haberlerin büyütülmesi politikası bir gün değişecektir, fakat bu bir an evvel değişirse medya için de iyi olur zira medyanın varlığı günümüzde sosyal medya tarafından tehdit edilmekte’’ dedi.

Halkın barışı desteklediğini ve bunun sosyal medyaya yansıdığını ifade eden Hodadi, ‘’Bizim medyadaki görevimizde barış ve birlikte yaşama kültürünü vurgulamaktır’’ dedi.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.