Mikdat Fevahirci’yi En İyi Yönetmen Ödülünden Dolayı Kutladı

Mikdat Fevahirci’yi En İyi Yönetmen Ödülünden Dolayı Kutladı

  Haziran 19, 2019

  837 Okunma

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el Mikdat, Yeni Delhi Uluslararası Film Festivalinde en iyi yönetmen seçilen Suriyeli kadın yönetmen Sülaf Fevahirci'yi konuk etti.

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal el Mikdat, “Kiraz Mektupları” isimli filmi ile Uluslararası Film Festivalinde en iyi yönetmen ödülüne layık görülen Suriyeli yönetmen ve oyuncu, Sülaf Fevahirci’yi izaz etti.

Mikdat; Filminde işgal altındaki Suriyeli Golan Topraklarıyla ilgili davayı işleyen ve genel olarak vatansever tutumlarıyla tanınan sanatçı Fevahirci’yi ödülünden dolayı kutladı.

Fevahirci’nin filminin bütün sinema uzmanları tarafından büyük bir ilgiye nail olduğunu dile getiren Mikdat; bu film ile yaşanmakta olan kriz koşullarına rağmen Suriyelilerin yetenek ve yaratıcılıklarını yeniden kanıtlandığını belirtti.

Diğer taraftan Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı tarafından ağırlanmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade eden sanatçı Fevahirci, vatana ve ülke meselelerine karşı duyarlılık ve sorumluluk hissinin güçlendiğini ibraz etti.

Yeni Delhi’de düzenlenen Uluslararası Film Festivalinde en iyi yönetmen ödülüne layık görülen “Kiraz Mektupları” filminin şu ana kadar 6 ödül kazandığını ifade eden Fevahirci, Suriye’de yaşanmakta olan kriz koşulları gölgesinde böylesi bir film çekilmesinin bütün dünyaya Suriyeli halkının güçlü iradesiyle ayakta olduğu mesajını ilettiğini vurguladı.

SANA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.