Muhammed, Hatem-ul Enbiya; En Çok Sevilen İslami Animasyon

Muhammed, Hatem-ul Enbiya; En Çok Sevilen İslami Animasyon

  Haziran 19, 2019

  1.385 Okunma

Son Peygamber Hz Muhammed (2002) en çok sevilen İslami animasyon oldu

Muhammed, Hatem-ul Enbiya animasyonunun yapımından 15 yıl geçmiş iken hala Müslümanlar arasında en sevilen animasyon olarak kabul edilmektedir.

IQNA haber merkezinin aktardığına göre, bu animasyon filminin yönetmeni Amerikalı keşiş Richard Rich’tir.

Bu eserde daha çok Hz Muhammed (saa)’in hayatı ve İslam dönemindeki olaylara temerküz edilmiştir. 2002 yılında  Uluslararası Bedr şirketi tarafından üretildi. İlk olarak İngiltere ve bazı Kuzey Amerika sinamalarında gösterildi.

Animasyonda, Hz Muhammed (saa)’in yaşamının ilk yılları  Mekke’de İslamın zuhuru, Peygamberlik, Peygamberin Medineye hicreti gibi konular canlandırılmış ve Müslümanların muzaffer bir şekilde Mekkeye dönüşüyle sonlanmıştır.

Bu film El-Ezher Konseyi ve Lübnan Şii Yüksek Konseyi tarafından teyit edilmiştir.

Richard Rich yönetmenliğinde Uluslararası Bedr şirketi tarafından üretilen diğer filmler: ‘Işıktan önce’ (Hz Muhammed (saa)’in doğumundan önce Arabistan’ın tarihsel olayları), ‘Selman Farsi’ (bir Allahı tanımak için Selman Farsi’nin hikayesi), ‘İslamın büyük kadınları’ (İslamın zuhurundan önce ve sonra Arabistan kadınlarının rolü).

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.