Mustafa (s.a.a) Ödülleri Nur Öğrenci yarışlarına 4 binden fazla öğrenci katılıyor

Mustafa (s.a.a) Ödülleri Nur Öğrenci yarışlarına 4 binden fazla öğrenci katılıyor

  Haziran 19, 2019

  416 Okunma

Mustafa (s.a.a) Ödülleri tarafından 3. Dönem Nur Öğrenci yarışlara katılım daveti sonrası bugüne kadar 4 bin 420 öğrenci, 1833 grup şeklinde yarışlara katılmışlardır.

Yarışların bu seneki İbni Rezaz Cezeri’nin anısına yapılmaktadır.

Yarışlara katılım daveti posterleri 20 ülkenin okulları ve araştırma merkezlerinde dağıtılmıştır.

Bugüne kadar yarışlara 4420 öğrenci 1833 grup çerçevesinde Irak, Suriye, Lübnan, Umman, Pakistan, İran ve Afganistan ülkelerinden katılmış ve bugüne kara 1075 eser yarışma için gönderilmiştir.

Yarışlara katılmak isteyen öğrenciler çalıştıkları bilim dalıyla ilgili 60 saniyelik bir film hazırlayıp Mustafa sa. Ödülleri iletişim bürosuna gönderecekler.

Nur Öğrenci yarışları birinci yılında İranlı Bilim adamı İbni Heysem’in anısına düzenlendi.

İbni Heysem İslam dünyasının tanınmış matematik ve Fizikçisi ve Işık Fiziği dalında dünya’nın ilk bilim adamıydı.

Bu yarışlara 4 bini aşkın öğrencinin 1650 film ile katıldığı ve 200 seçilmiş esere ödül verildi.

Yarışlar ikinci yılında Prof. Jaki Yiing anısına 2015 yılında düzenlendi ve bu dönemde tüm bilim dallarında öğrenciler bilimsel eserlerini yarıştırdılar.

Yarışlara ikinci dönemde 5 bin öğrenci 2000 film gönderdi ve 100 grup ödül kazandı.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler bilimsel deneyleri ile ilgili bir dakikalık yaptıkları filmi http://www.mustafaprize.org adresinden yarışma bölümüne gönderebilirler. 

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.