Ödüllü ‘Ammar Filmleri’ Irak’ta gösterildi

Ödüllü ‘Ammar Filmleri’ Irak’ta gösterildi

  Haziran 19, 2019

  1.023 Okunma

İran İslam Cumhuriyetinin Ammar Popüler Film Festivalinde ödül kazanmış filmler, Irak'ta da gösterildi

7. Ammar Popüler Film Festivalinden bazı seçkin yapımlar Irak şehri El-Medayin'de gösterildi.

Film gösterimleri hem El-Medayin şehir sakinleri hem de Hz Selman-ı Farisi'nin (r.a) türbesini ziyarete gidenler için yapıldı.

Ruzbe ismiyle doğan ama daha sonra Selman-ı Farisi adını alan bu sahabe, İslamı seçen ilk İranlı idi.

Vahid Ferahani'nin yönettiği “Sınır Tanımayan Aşklar 3” adlı İran belgeseli de etkinlikte gösterilen filmler arasındaydı. Bu belgesel, şehid olmuş Kutsal Harem Savunucularından bazılarını anlatıyor ve Irak ve Suriye'deki tekfirci terör örgütlerine karşı yapılan İslami cihaddan kareler içeriyor.

El-Medayin şehrinde düzenlenen etkinliğin onur konukları arasında şehit harem savunucularının aileleri de vardı.

İran İslam Cumhuriyetinin düzenlediği Yedinci Uluslararası Ammar Popüler Film Festivali, bu yıl, “bireyselciliğe ve toplumun problemlerini umursamadan hayattan sonsuz zevk almaya karşı” eğitici nitelikte eserleri ödüllendirmişti.

Ammar Popüler Film Festivalinde ödül kazanan filmler, İran İslam Cumhuriyetinde çeşitli etkinliklerde, açık hava sinemalarda, üniversitelerde ve birçok yerde gösteriliyor.

Bu yıl ise ödül kazanan filmler; Filistin, Irak ve Lübnan gibi başka birçok ülkede de gösterime girdi.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.