Pedram Şerifi, Tahti filmi projesinde Emir Cedidi’nin yerini alacak

Pedram Şerifi, Tahti filmi projesinde Emir Cedidi’nin yerini alacak

  Haziran 19, 2019

  547 Okunma

Gulam-Rıza Tahti'yi artık Pedram Şerifi canlandıracak

İranlı oyuncu Pedram Şerifi, “Cihan Pehlivanı Tahti” filminden çekilen Emir Cedidi'nin yerini alıp İranlı dünya güreş şampiyonu Gulam-Rıza Tahti'yi canlandıracak.

Oyuncu Mahur Elvend ise Tahti'nin eşini oynayacak.

Gulam-Rıza Tahti 27 Ağustos 1930'da Tahran'da dünyaya geldi. 15 yaşındayken Güney Tahran'da bir spor klübüne katılarak güreş eğitimi aldı. Tahti, 1950'de ilk İran şampiyonluğunu aldı. Ve sonraki sene dünya şampiyonluğunda gümüş madalya aldı. Başka birçok madalya kazanan Tahti'yi kahraman yapan ise bu ödüller değil, onun örnek karakteri ve yardımseverliği oldu.

Şah rejimine karşı çıkan Tahti, SAVAK tarafından tutuklanıp işkenceye uğradı. Gulam-Rıza Tahti 1968 yılında vefat etti.

Meşhur yönetmen Ali Hatemi, güreşçi hakkında جهان پهلوان تختی filmine başlamış ama vefat edişi ile film yarıda kalmıştı. Film Behruz Efhami'nin yönetmenliğinde tamamlanmıştı.

Bu gilm Cihan Pehlivanı Tahti konulu ikinci film olacak.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.