Rosa Bosch: İran’ın sinema tarihindeki yeri dikkat çekici

Rosa Bosch: İran’ın sinema tarihindeki yeri dikkat çekici

  Haziran 19, 2019

  311 Okunma

İspanyol sinemacı ve yapımcı Rosa Bosch, İran sinemasının dünya sinemasında önemli trendlerden biri olarak sinema tarihinde çarpıcı konumu olduğunu dile getirdi.

Tahran’da düzenlenen 37. Uluslararası Fecr Film Festivali'ne katılmak için İran'a gelen İspanyol kadın sinema aktivisti Bosch, İran'da genç yetenekler için bir eğitim birimi olan Darülfünun'da seminerler verecek.

10 yıl boyunca Londra Film Festivali başkan yardımcısı olarak görev yaptığına işaret eden Bosch, ‘Bu festivalde birçok İran filmi gösterime girdi. Bu yüzden birçok İranlı yönetmen biliyorum ve İran sineması hakkında da bilgim var. Ancak şimdiye kadar İran'da bulunma fırsatım olmamıştı’ ifadesini kullandı.

Abbas Kiyarüstemi, Muhsin Mahmelbaf, Rahşan Beni İtimad ve Ebülfezl Celili gibi 80'li ve 90'lı yıllarda İranlı yönetmenlerin bir futbol takımı gibi, dünya çapında İran sinemasının temsilcileri olarak olağanüstü filmler çektiğine değinen İspanyol film yönetmeni, Kiarüstemi ve bütün bu yönetmenlere gerçekten saygı duyduğunu açıkladı.

Bosch konuşmasının sonunda, ‘İran sineması kültür açısından çok zengin ve İran'ın zengin medeniyeti, mimarisi ve kültüründen kaynaklanan kendine özgü bir kişiliğe sahip. Bu nedenle İran sinema filmlerinin diğerlerinden farklı olduğunu düşünüyorum’ diye ekledi.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.