Rusya’dan İran yapımı filme ödül

Rusya’dan İran yapımı filme ödül

  Haziran 19, 2019

  733 Okunma

İranlı yönetmen Mustafa Takizade’nin yaptığı “Sarı” isimli film, Rusya'da düzenlenen “Bridge of Art” sinema festivalinde iki ödüle layık görüldü.

“Sarı” filminin yapımcısı Kamran Mecidi, bu filme ilişkin yaptığı açıklamada, bunun yakın gelecekte ülke çapındaki sinema salonlarında gösterme gireceğini bildirdi.

Mecidi, bu filmle ilgili şunları kaydetti: Rusya’nın Rostow kentinde 23-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen “Bridge of Art” sinema festivalinde gösterime giren söz konusu film, bu festivalin “en iyi film” ve “en iyi özgün senaryo” dalında ödül kazandı.

Yönetmenliğini Mustafa Takizade’nin üstlendiği filmin özeti şöyle: Garip insanlarız… Her günümüz yarınla oldukça farklı.

Geçenlerde Çin’in başkentinde organize edilen Şanghai Uluslararası Film Festivali’nin ana dalında rekabete giren sözü geçen film, festivalin “en iyi kadın oyuncu” ve “en iyi yönetmen” dalında ödül kazanmıştı.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.