Rusya’dan İranlı yönetmene büyük ödül

Rusya’dan İranlı yönetmene büyük ödül

  Haziran 19, 2019

  525 Okunma

İranlı yönetmen Vahid Celilvend'in yaptığı "Tarihsiz, İmzasız" isimli film Rusya’da düzenlenen Zarkalo Uluslararası Film Festivalinde ödüle layık görüldü.

İranlı yönetmen Vahid Celilvend'in yaptığı “Tarihsiz, İmzasız” isimli film Rusya’da düzenlenen 12. Zerkalo (Ayna) Andrei Tarkovsky Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen Ödülü”nü kazandı.

İran yapımı film festival çerçevesinde aynı dalda Rusya, Sırbistan, Almanya, Gürcistan ve Çin'den katılan sekiz yabancı filmle rekabete girmişti.

Andrei Tarkovsky'nin adını taşıyan Zerkalo (Ayna) Film Festivali, 2007 yılında bu ünlü yönetmenin 75’inci doğum günü münasebetiyle ile başlamıştır.

Bu sene 12’ncisi düzenlenen organizasyonun 12-17 Haziran tarihleri arasında ünlü Rus yönetmenin memleketi İvanov bölgesinde gerçekleşmişti.

Senaryosunu Vahid Celilvend’in Ali Zernegar’ın işbirliğiye yazdığı بدون تاریخ، بدون امضاء (No Date, No Sign) Tarihsiz, İmzasız filminin özeti şöyle: Adli tıp kurumunda çalışan Kaveh Neriman adlı doktor, iş yerinde tanıdığı bir kişinin cenazesiyle karşılaşır ve ölüm nedenini belirlemede zorlanır.

“Tarihsiz, İmzasız” filmi İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 37. İstanbul Film Festivali'ne de katılmıştı.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.