Satıcı (2016) 27 Ocak’ta Vizyona Giriyor

Satıcı (2016) 27 Ocak’ta Vizyona Giriyor

  Haziran 19, 2019

  2.312 Okunma

İran filmi, Satıcı (2016) 27 Ocak'ta Türkiye'de Vizyona Giriyor

İranlı yönetmen Asğar Ferhadi’nin فروشنده “Satıcı” filmi 27 Ocak Cuma günü Türkiye'de vizyona giriyor. Filmin basın gösterimi bugün Kanyon Avm de yapıldı.

2012 yılında En İyi Yabancı Film dalında Oscar kazanan “Bir Ayrılık” filminin İranlı yönetmeni Ashgar Farhadi’nin yeni filmi “The Salesman” (Satıcı), 2017 Oscar Ödülleri’nde Yabancı Dilde En İyi Film aday adayı. 69. Cannes Film Festivali’nden iki ödülle dönen “Satıcı”; Tahran’da yaşayan ve taşındıkları dairenin kiracısıyla ilişkili bir olay nedeniyle hayatları bir anda değişen genç bir çiftin hikayesi üzerinden insan ilişkilerinin karmaşıklığına odaklanıyor.

Başrollerini Şahap Hüseyni ve Terane Alidosti'nin paylaştığı filmde; Tahran’da yaşayan genç çift İmad ve Rana, oturdukları apartman dairesi hasar görünce yeni bir daireye taşınmak zorunda kalır. Dairenin önceki kiracısıyla ilişkili bir olay, çiftin hayatını bir anda değiştirir. Kendine has özellikleriyle, sıradan bir çift olan ve tiyatroyla uğraşan İmad ve Rana; bir anda kendilerini, kişiliklerinin umulmadık yönlerini ortaya çıkaran bir durumun içinde bulurlar. Toplumsal sorunlara dair bir anlatı, ahlaki bir hikaye olarak ya da izleyicinin zihin yapısına göre bambaşka bir açıdan değerlendirilebilecek olan film; Ashgar Farhadi’nin önceki filmlerinde olduğu gibi insan ilişkilerinin, özellikle de aile içindeki ilişkilerin karmaşıklığına odaklanıyor.

Film kurgusu, sade dille anlatımı, oyuncu performansları ile dikkat çekiyor. Çekim mekanları, sokaklar, dükkanlar, apartmanlar ve ev içi dekorasyonları o kadar bizden ki, kültür olarak
yakın olduğumuz bu İran filmini seyrederken hiç yabancılık çekmeyeceksiniz.

İzleyici Platformu

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.