Satıcı (2016) adlı film ABD’de ödüle sahip çıktı

Satıcı (2016) adlı film ABD’de ödüle sahip çıktı

  Haziran 19, 2019

  811 Okunma

Ünlü İranlı yönetmen Asğar Ferhadi’nin yönetmenliğini yaptığı 'Satıcı' adlı film, ABD’de “US National Board of Review” ödülüne layık görüldü.

“US National Board of Review” ödülleri ABD’nin New York kentinde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Bu yıl “US National Board of Review”nin en iyi yabancı film ödülüne layık görülen yönetmen Asger Ferhadi, New York’ta düzenlenen törende söz konusu ödülü ünlü ABD’li yazar Arthur Miller’in kızının ellerinden aldı.

İran yapımı ‘Satıcı’ فروشنده adlı filmde başrolü üstlenen başarılı oyuncu Şahap Hüseyni, 2016 Cannes Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanırken, Asger Ferhadi ise En İyi Özgün Senaryo ödülünü aldı.

Yönetmenliğini ve yazarlığını Asğar Ferhadi'nin yaptığı 'Satıcı' filmi daha önce de Kanada, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve Polonya'da gösterime girmişti.

Mehr News

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.