Satıcı (2016) filmi Altın Küre Ödülü’ne aday olarak seçildi

Satıcı (2016) filmi Altın Küre Ödülü’ne aday olarak seçildi

  Haziran 19, 2019

  1.285 Okunma

İran filmi, Satıcı (2016) Altın Küre Ödülü'ne aday olarak seçildi

Asğar Ferhadi’nin yönetmenliğinde çekilen فروشنده (Furuşende) 'Satıcı' adlı film, ABD’de sinema endüstrisinin en önemli ödüllerinden olan Altın Küre Ödülü’ne aday olarak seçildi.

İranlı yönetmen Asger Ferhadi’nin yönetmenliğinde yapılan 'Satıcı' adlı filmin ABD’de “Hollywood Yabancı Basın Birliği” tarafından En İyi Yabancı Dilde Film Altın Küre Ödülü’ne aday olarak seçildiği açıklandı. Böylece bu film bir adım daha Oscar ödülüne atmış oldu.

74. Altın Küre Ödülleri töreni 2017 yılın 8 Ocak tarihinde ABD’de düzenlenecek.

İran yapımı ‘Satıcı’ adlı filmde başrolü üstlenen başarılı oyuncu Şahab Hüseyni, 2016 Cannes Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanırken, Asger Ferhadi ise En İyi Özgün Senaryo ödülünü aldı.

Yönetmenliğini ve yazarlığını Asger Ferhadi'nin yaptığı 'Satıcı' filmi daha önce de Kanada, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve Polonya'da gösterime girmişti.

Mehr News

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.