Satıcı (2016) uluslararası çapta 10 Milyon Dolar hasılat elde etti

Satıcı (2016) uluslararası çapta 10 Milyon Dolar hasılat elde etti

  Haziran 19, 2019

  1.176 Okunma

İran filmi, Satıcı (2016) uluslararası çapta en az 10 Milyon Dolar hasılat elde etti

Gişe rekorları kıran İran filmi Satıcı (2016), bu yılki Akademi Ödüllerinde En İyi Yabancı Film dalında Oscar kazanmasının ardından sadece Amerika'da 27 Ocak'tan itibaren sinema gösterimleri ve Cohen Medya Grubunun dağıtım satışları ile birlikte 2.3 milyon dolar hasılat elde etti.

Film hâla Amerika'da 115 sinema salonunda gösterimdedir.

Başka 18 yabancı ülkede de gösterime giren İran filmi Satıcı (2016) hasılat sırasına göre şu ülkelerde en fazla izlendi: 2.3 milyon dolar ile Amerika, 1.84 milyon dolar ile Fransa, 828 bin dolar ile İtalya, 564 bin dolar ile İspanya, 224 bin dolar ile Yunanistan, 110 bin dolar ile İngiltere. Satıcı filmi Türkiye'de ise sadece 9 sinema salonunda gösterilmesine rağmen 71 bin dolar hasılat kazandı.

Yine bir Asğar Ferhadi filmi olan Geçmiş (2013) şimdilik hâla uluslararası alanda en çok hasılat kazanan İran filmi olma ünvanını elinde tutuyor ancak, Satıcı (2016) filmi kısa zamanda bu rekoru geçecek gibi görünüyor.

Mayıs 2016'da Cannes Film Festivali'nde iki ödül kazanmasının ardından, Satıcı (2016) filmi İran İslam Cumhuriyeti'nde gösterime girmiş ve ülkede tüm zamanların en çok satan filmi olmuştu. İran filmi, Satıcı (2016), ülkedeki gişelerde 4.2 milyon dolar hasılat kazanmıştı.

İranlı yönetmen Asğar Ferhadi'nin son eseri, Satıcı, 89. Akademi Ödüllerinde en iyi yabancı film dalında ülkesine Oscar kazandırmıştı.

Satıcı (2016) filminin İslam Cumhuriyetinde ve diğer 19 ülkedeki gişe satışları toplamda 10 milyon doları geçti ki bu İran yapımı film için ender bir başarıdır.

Son yıllarda birçok İran filmi ünlü uluslararası yarışmalarda sayısız ödül kazandı ancak uluslararası markete kolayca giremediler.

İran filmi Satıcı (2016); Danimarka, Hong Kong, Polonya ve Japonya dahil olmak üzere başka altı ülkede daha gösterime girecek ve pek yakında Geçmiş (2013) filminin en çok satan iran filmi ünvanını elinden alacak.

iFilmTV'den çeviren Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.