‘Satıcı’ cuma günü vizyonda

‘Satıcı’ cuma günü vizyonda

  Haziran 19, 2019

  1.149 Okunma

İran yapımı film, 'Satıcı' (2016) cuma günü Türkiye'de vizyona girecek.

Oscar ödüllü İranlı yönetmen Asğar Ferhadi'nin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği “Satıcı” filmi, 27 Ocak'ta sinemaseverlerle buluşacak.

“69. Cannes Film Festivali”nde “En İyi Senaryo” ve “En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerini kazanan filmin basın gösterimi Kanyon AVM'de gerçekleştirildi.

Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay filme ilişkin yaptığı değerlendirmede, Ferhadi'nin, İranlı yönetmen Abbas Kiarostami'nin ölümünden sonra İran sinemasının en bilinen ve dimdik ayakta durmayı başaran yönetmenlerinden biri olduğunu söyledi.

“Yönetmen, 'kuşkucu' kimliğini yine gösteriyor”

Sinema yazarı Numan Serteli de Ferhadi'nin başarılı bir yönetmen olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

“Ferhadi, gerçek ve sıradan hayatın içinden çıkardığı öyküleri, hiçbir numaraya, süslemeye tenezzül etmeden, hayatın tüm doğallığı içinde oluşturduğu gerilimiyle birlikte anlatmaya devam ediyor. Yönetmen, 'kuşkucu' kimliğini yine gösteriyor ve olayları ince ince irdeleyip, insan davranışının medcezirlerini olağanüstü bir titizlikle drama haline getiriyor.”

“En İyi Yabancı Film” kategorisinde 2012 yılında Oscar kazanan “Bir Ayrılık” filminin de yönetmen koltuğunda oturan Ferhadi'nin yeni filmi “Satıcı”, bu yılki Oscar ödüllerinde “Yabancı Dilde En İyi Film” adayı oldu.

Yapımcılığını Farhadi'nin yanı sıra Alexandre Mallet-Guy'ın üstlendiği filmin başrollerini ise Şahap Hüseyni, Terane Alidosti, Babek Kerimi ve Mine Saadeti paylaşıyor.

Dram türündeki filmin konusu özetle şöyle:

“Arthur Miller'ın 'Satıcının Ölümü' oyununu sahneye koyan tiyatrocu çift Rana ve İmad, Tahran'ın merkezinde yeni bir apartmana taşınır ancak Rana, burada taşındıkları yerin eski kiracısıyla bir sorun yaşar ve saldırıya uğrar. İmad, travmasını sessizce atlatmaya çalışan Rana'nın aksine, intikam alma yoluna gidecektir ve bu yaşadıkları olay ikilinin hayatını dramatik bir şekilde değiştirecektir.”

TRT Haber

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.