Selman-ı Farisi dizisinin Tunuslu oyuncusu vefat etti

Selman-ı Farisi dizisinin Tunuslu oyuncusu vefat etti

  Haziran 29, 2022

  108 Okunma

İran İslam İnkılabının, İslam tarihi dizisi Selman-ı Farisi'nin Tunuslu oyuncusu vefat etti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin tarihi dizisi Hazreti Selman-ı Farisi’de (r.a) oynayan Tunuslu aktör هشام رستم (Hişam Rüstem) (İngilizce: Hichem Rostom) vefat etti.

70’den fazla film ve dizide rol alan sevilen oyuncu Hişam Rüstem, 28 Haziran 2022’de 77 yaşında iken hayata gözlerini yumdu.

İki yıl önce İran İslam İnkılabına giden oyuncu, Selman-ı Farisi Hazretleri dizisinde eski liderlerden birini canlandırdı.

İslam Cumhuriyeti, yapım aşamasında olan dizi için oyuncuyu pandemi döneminde ağırlamış, ve Hişam Rüstem yaşlılığına ve olası risklere rağmen rolünü başarıyla oynamıştı.

Ünlü Tunuslu oyuncu, Fas, Yunanistan ve Ermenistan’dan başka oyuncularla birlikte dizinin uluslararası oyuncu kadrosu arasında yer aldı.

Fotoğrafta rahmetli oyuncuyu dizideki karakteri için tam kostümlü olarak görüyorsunuz.

Selman-ı Farisi dizisi, önde gelen İranlı film yapımcısı Davud Mir-Bakıri tarafından yönetiliyor.

Selman-ı Farisi (r.a), Peygamber-i Ekrem Hz Muhammed Mustafa (s.a.a) efendimizin İranlı sahabesi Hazreti Selman’ın hayatını tasvir ediyor.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.