Sıfır Derece Enlem (2007) İngilizceye Dublaj Edildi

Sıfır Derece Enlem (2007) İngilizceye Dublaj Edildi

  Haziran 19, 2019

  1.660 Okunma

İran dizisi, Sıfır Derece Enlem (2007), iFilm TV tarafından İngilizce dublaj olarak da sunulacak.

İran İslam Cumhuriyeti yapımı مدار صفر درجه (Sıfır Derece Enlem) (2007) İngilizceye de dublaj edildi ve “Zero Degree Turn” veya “Zero Degree Lattitude” adı ile İran'ın resmi sinema kanalları grubu iFilm TV'nin İngilizce bölümünde yayımlanacak.

Sıfır Derece Enlem (2007), İran İslam Cumhuriyeti, Lübnan, Macaristan ve Fransa işbirliği ileçekilmiş bir televizyon dizisidir. 1940'lardaki Nazi İşgali sürecinde, Paris'teki Yahudilere İran pasaportu vererek onların hayatını kurtaran İranlı diplomat Abdul Huseyn Serdari'nin hikayesinden ilham alınarak hazırlanan bu televizyon dizisi, zamanının en çok bütçeli yapımlarından biri oldu.

SIFIR DERECE ENLEM DİZİSİNİN KONUSU

İkinci Dünya Savaşı sürecini işleyen, Sıfır Derece Enlem (2007) televizyon dizisinde, İranlı öğrenci Habib Persa (Şahap Hüseyni) eğitimine devam etmek için Paris'e gider.

Habib, orada, kendisiyle aynı üniversitede okuyan Sara Astrok adlı bir Fransız Yahudi kızla tanışır. Başta birbirlerine kötü bakan çift sonralarında aşık olurlar.

Gerek Nazilerin uyguladığı zulümler, gerekse Sarah'nın Siyonist amcasının çıkardığı sorunlar çiftin önünde engel teşkil etmektedir.

Acaba tüm bu sorunlara rağmen çift yollarını birleştirip evlenecek, huzurlu bir yuva kurabilecekler mi?

İRAN, FRANSA VE LÜBNANLI FİLM EKİBİ

İranlı yönetmen Hasan Fethi'nin yönetmenliğini üstlendiği dizide; Şahap Hüseyni, Nathalie Matti, Rüya Teymuriyan, Mesut Rayigan, Pierre Dagher, Leya Zengane, İrac Rad, Peyam Dehkurdi, Rahim Nevruzi, Ferruh Nimeti, İsmail Şengale, Fadi Edward, Ahmet Saatçiyan, Ali Kurbanzâde, Gyula Mesterházy, Álmos Szalay.. gibi dünyaca ünlü oyuncular rol alıyor.

DİZİNİN AMACI VE GETİRDİĞİ YANKILAR

İranlı diplomat Abdul Huseyn Serdari'nin yaptığı tarihi kahramanlıktan uyarlanarak hazırlanan, Sıfır Derece Enlem dizisi, İran İslam Cumhuriyeti hükümeti tarafından finanse edilmiştir ve Ortodoks Yahudiler ile Siyonistleri birbirlerinden ayırt etmeyi amaçlıyor. Film, Yahudiler için empati ve şefkat uyandırırken Siyonistler aleyhinde izleyiciyi bilinçlendiriyor.

Dizinin yönetmeni Hasan Fethi şöyle diyor: “Daha 2002 yılında bu diziyi yapmaya karar vermiştim. O dönemlerde Holokost ve Soykırım henüz bir mesele değildi. Alman kamplarında sadece bir Yahudi bile öldürülmüş olsa bu dünya için utanç vericidir. Aynı şekilde, eğer bugün Siyonistler tarafından bir Filistinli şehid ediliyorsa, dünya bundan utanmalıdır. İkinci Dünya Savaşının kadın ve çocuk tüm yahudi mağdurlarını anlıyor ve destekliyorum. Aynı şekilde bugün Siyonistlerin uyguladığı işgal ve katliamdaki Filistinli mağdur ve kurbanları destekliyorum.”

Sıfır Derece Enlem (2007) dizisi, İran'daki yahudilerin miras ve kültürlerini korumayı hedefleyen ve Siyonist İsrail karşıtı olan İranlı Yahudiler Kuruluşunca ödüllendirildi.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.