Sinema Hakikat Belgesel Festivali birinciliğini; Barut Küpeli Kadınlar kazandı

Sinema Hakikat Belgesel Festivali birinciliğini; Barut Küpeli Kadınlar kazandı

  Haziran 19, 2019

  847 Okunma

Barut Küpeli Kadınlar, İran İslam Cumhuriyetinin 11. Sinema Hakikat Belgesel Filmleri Festivalinin (Cinema Verite) kazananı oldu

10-17 Aralık 2017 tarihleri arasında İslami İran'da 11. Sinema Hakikat Belgesel Filmleri Festivali düzenlendi.

Festival 30 dakikadan kısa belgeseller, 30-60 dakika arası belgeseller ve bir saatten uzun belgeseller şeklinde üç ayrı dalda yarışma düzenlendi ve jüriler arasında Fransa'dan Matthieu Darras, Tayland'dan Pimpaka Towira, Güney Afrika'dan Darryl Els, İtalya'dan Gianfranco Rosi ve İran'dan Sam Kelanteri ile Ketayun Şahabi gibi ünlü isimler yer aldı.

30 dakikalık belgeseller kısmında en iyi belgesel ödülü, Hiçkimseler Yurdu belgeseli ile İranlı kadın sinemacı Efsane Salari'ye giderken, uzun metrajlı belgesel filmler kategorisinde ana ödül Rıza Ferahmend'in زنانی با گوشواره‌های باروتی (Barut Küpeli Kadınlar) filmine verildi.

Barut Küpeli Kadınlar belgeseli, IŞİD terör örgütüne karşı mücadele veren Suriye ve Iraklı kadınlarla ilgili haberler yapan gazeteci Nur'u konu alıyor.

Ayrıca en iyi yapımcılık ödülü ise Merhum İmam Humeyni'nin (r.a) eşi Merhum Hatice Sakafi'nin anlatıldığı بانو قدس ایران (İranlı Kudüs Bânusu) filminin yapımcısına verildi.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.