Sinema Hakkında İlgi Çekici Gerçekler

Sinema Hakkında İlgi Çekici Gerçekler

  Haziran 19, 2019

  732 Okunma

Sinema tarihi ve günümüz sineması hakkında pek bilinmeyen gerçekler

Daha önceleri bir hareketi kaydetmek için koca kameralar sabitleyicileri ile birlikte hareket ettirilirdi. 1897 yılında pan çekimi (kamera yer değiştirmeden sadece döndürülerek çekim yapılması) icat edildi, sonrasında da panorama çekimler.

İlk renkli film çekimi 1901 yılında yapılmıştır.

1907 yılına kadar filmler geleneksel tiyatrolarda veya karnavallarda gösterilirdi. Ancak 1907 yılında sinema tek başına seyirci çekmeyi başardı ve sinema salonları açıldı.

İlk üç boyutlu film 1922 yılında yapılmıştır.

1929 yılı öncesinde çekilmiş filmlerin % 90'ından fazlası şu an yoktur.

Ünlü döğüş sanatları ustası ve film oyuncusu Bruce Lee'nin hareketleri öyle hızlıydı ki, film yapımcıları seyirciler görebilsinler diye görüntü hızını yavaşlatmak zorunda kalırlardı.

Günümüzde ahlaki çöküşün kaynağı olan film şehri Hollywood'un kurucuları Harvey Henderson ve Daeida Wilcox çiftinin 1887 yılında bu şehri kurmadaki amacı dini ve ahlaki bir toplum inşa etmekti. Öyle ki kurdukları şehirde içkinin her türlüsünü yasaklamışlar ve kilise inşa edecek herkese bedava arsa dağıtmışlardı.

Nijerya'da bir yılda çekilen film sayısı Amerika'da çekilen filmlerin sayısından çok fazladır.

Bir film çekimi sırasında en çok can kaybı Amerikan yapımı The Viking (1931) filminde olmuştur. Filmin fok balığı avı sahnesinin çekimi sırasında ekibin bulunduğu SS Viking adlı buharlı gemi patlamış, yönetmen ve görüntü yönetmeni dahil 27 kişi ölmüştür. Buna rağmen filmin çekimi tamamlanıp yayımlanmıştır.

Bir film yapımında en çok kullanılan canlı sayısı 22 milyondur. Arılar (1978) filminde 22 milyon arı kullanılmıştır.

Çin'de zaman yolculuğunu konu alan filmlerin çekimi yasaktır.

1957 yılında Kwai Köprüsü filminin bir sahnesi için gerçek bir trenin üzerinden geçtiği gerçek bir köprü havaya uçurulmuştur.

Amerikan filmlerinin sadece % 4'ü kadın (yönetmen) yapımıdır. İran'da ise bu oran % 25'tir.

​Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.