Sinemalar Ne zaman Açılacak?

Sinemalar Ne zaman Açılacak?

  Haziran 14, 2020

  241 Okunma

İslam Cumhuriyetinde sinema salonlarının açılma tarihi belli oldu mu? Sinema salonları ne zaman açılacak? İşte cevabı!

iFilm TV’nin bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkedeki sinema salonlarının açılmasının şartlarını açıkladı.

Sinemaların ancak sağlık protokollerini gözeterek açılabileceğini belirten Ruhani, aralıklı oturulması gerektiğini ve koltukların en fazla % 50’sinin seyircilerce doldurulabileceğini söyledi.

Coronavirüs’e karşı savaş merkezindeki yetkililerin bildirdiğine göre İslam Cumhuriyetinde sinema salonları 21 Haziran’dan itibaren etkinliklerine devam edebilecek.

Maske ve eldiven kullanımı, film gösteriminden önce coronavirüs ile ilgili bilgilendirici yayınlar, mesafeli oturtma, sıvı sabun ve sterilizatörler hazırlamak bu sağlık protokolleri arasında.

Ayrıca ateş ölçerler ile enfeksiyon kapmış kimselerin belirlenip sinemaya alınmaması da önlemler arasında.

İran İslam Cumhuriyetinde, sinema gösterimleri başta olmak üzere tüm kültür ve sanat etkinlikleri pandemi dolayısı ile Şubat’tan itibaren durdurulmuştu.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.