Siyahi bir adam için İslam karşıtı ön yargı alışılmadık bir durum değildir

Siyahi bir adam için İslam karşıtı ön yargı alışılmadık bir durum değildir

  Haziran 19, 2019

  1.380 Okunma

Oscar ödülü adayı Mahershala Ali; "Siyah bir adam için İslam karşıtı ön yargı alışılmadık bir durum değildir"

2017 Akademi Ödüllerinde en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar kazanan Marshala Ali 'Mehtap' filminde aldığı rol yüzünden siyah bir Amerikalı Müslüman ünvanıyla ayrımcılık ve önyargıyı deneyimledi. Marshala Ali bu konuda açıklamada bulundu.

Uluslararası Kuran Haber Ajansı (IQNA)'nın aktardığına göre, Ali 20 Şubat'ta Times radyosuna verdiği ropörtajda: 'Amerika'da siyah bir adam ünvanıyla onlarca yıl yaşadıktan sonra eğer Müslüman olursanız, bir Müslüman olarak önyargı ve ayrımcılıkla karşılaştığınızda bu şaşırtıcı değildir. Müslümanlar ayrımcılık ve önyargıyı ciddi şekilde hissetmektedir. Geçmişte Müslümanlar için böyle bir durum söz konusu değildi. Ama bu biz siyahiler için yeni bir şey değildir' dedi.

Marshala Ali'nin annesi Hıristiyandır. Kendisi 1999 yılında Müslüman oldu.

O, bugüne kadar pek çok sevilen ve popüler olan film ve dizilerde rol aldı. 25 kez en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü aldı.

Ali Müslümanlar ve siyahilere karşı ayrımcılık ve hoşgörüsüzlükten söz ederken Amerikan rejiminin yedi İslam ülkesi vatandaşlarının girişini yasaklayan politikalarını protesto etmeye hazırlanıyor.

IQNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.