Suriye Filmi En İyi Arap Filmi Seçildi

Suriye Filmi En İyi Arap Filmi Seçildi

  Haziran 19, 2019

  1.251 Okunma

Suriye Arap Cumhuriyeti Devleti yapımı "Şam Çatısı Üstünde" filmi Irak'ta düzenlenen Uluslararası Terör Karşıtı Film Festivalinde En İyi Arap Filmi seçildi.

Sinema Kamu Kurumunun yapımı olan ‘Şam Çatısı Üstünde’ sinema filmi, Irak’ın Erbil Kentinde düzenlenen Uluslararası Teröre Karşı Sinema Film Festivalinde En İyi Arap filmi ödülünü kazandı.

Senaryosunu Samir Muhammed İsmail’in yazdığı ve Muhanned Kelsüm’ün yönettiği sinema filminde tamamen sanal bir yaşam içinde yetişen bütünüyle yeni bir neslin savaşın dayattığı koşullarda bu sanalı hayata geçirmekten aciz kalmasına ışık tutuyor. Filmde söz konusu yeni neslin savaş koşulları içinde yaşam sevinci ve iradesine nasıl sarıldığına dikkat çekiyor.

Arap ve yabancı 46 filmin yarıştığı festivalde jüri üyeleri; Şam Çatısı Üstünde Filminin; savaş koşullarında yaşayan gençlerin önemli bir bölümünün gerçek durumuna başarıyla ışık tuttuğuna dikkat çekti.

SANA.sy

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.