Suriye’de Füze Saldırılarının Yol Açtığı Acılar Sanatla Anlatıldı

Suriye’de Füze Saldırılarının Yol Açtığı Acılar Sanatla Anlatıldı

  Haziran 19, 2019

  509 Okunma

Başkent Şam kırsalı Doğu Ğuta’da bulunan teröristlerin Şam ve kırsalında yıllardır sivillere yönelik bulundukları gaddar füze saldırıları sonucunda yol açtıkları acılara sanatla ışık tutan "Kâfi" (Yeter) sinema filminin galası Opera Merkezinde yapıldı.

SANA'nın verdiği habere göre Yeter isimli sinema filminde Suriyelilerin yedi yıldan fazla süredir dış güçlere tabi teröristlerin insanlık dışı saldırıları sonucunda yaşadıkları acıları sessiz sahneler, öfke, sabır ve etkileyici müzik sahneleri ile ifade edildi.

Filmin birçok sahnesi gerçek görüntülere yer verirken, film çekimi terör füzelerinin düştükleri yerlerde yapıldı.

Film yönetmeni Fadi Selim yaptığı açıklamada; film çekiminde Şam’ın tercih edilmesinin nedeninin, bu kentin farklı bölgelerde terör saldırılarında kaçan yüz binlerce insanı kucaklaması ve günü birlik olarak teröristler tarafından onlarca füzeyle hedef alınması olduğunu ifade etti.

Selim Suriye halkının tüm bileşenleri ve kesimlerinden kalabalık vatandaşları kucaklayan bu kentin terör saldırıları nedeniyle yaşadığı acıların büyüklüğüne işaret etti.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.