Suriye’de Sinematek Projesi Başladı

Suriye’de Sinematek Projesi Başladı

  Haziran 19, 2019

  793 Okunma

Suriye Milli Sinema Kütüphanesi, Sinematek Projesini başlattı.

Suriye Kültür Bakanlığı, 1960'lı yılların sonundan beri faaliyet gösteren Sinema Kamu Kurumunun tüm çalışmalarını toplama, onarma ve arşivlemeyi amaçlayan Milli Sinema Kütüphanesi, Sinematek Projesine start yaptığını ilan etti.

Projenin başlangıcı münasebetiyle basın konferansı düzenleyen Suriye Kültür Bakanı Muhammed el Ahmet; projede Suriye yapımı sinema çalışmalarının yanısıra uluslar arası kısa ve uzun metrajlı filmleri, tarihi ve belgesel sinema çalışmalarını da kapsayacağını belirtti.

Bakan Ahmet kütüphane projesinin, önümüzdeki yıl içinde faaliyete başlayacak Sinema Yüksek Konservatuarına alternatif olacağını ifade etti.

Kültür Bakanı Ahmet; özel sektörü Suriye'de sinema sektörünü geliştirme ve kalkındırmaya katkı sağlamaya davet etti.

SANA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.