Suriyeli oyuncu Selma el-Masri, İran’a gidecek

Suriyeli oyuncu Selma el-Masri, İran’a gidecek

  Haziran 19, 2019

  564 Okunma

Filistin'e Veda filminin başrol oyuncusu Selma El-Masri, İslam Cumhuriyetine gidiyor.

iFilm TV'nin bildirdiğine göre; Filistin'e Veda filminden (1995) tanıdığımız Suriyeli oyuncu Salma Almasri, 15. Uluslararası Direniş Filmleri Festivaline katılmak için İran İslam İnkılabına gidecek.

İranlı film yapımcısı Seyfullah Dad'ın Filistin'e Veda (1995) filmindeki Filistinli mücahide Safiye Hanım'ı oynayan Suriyeli aktris Selma El-Masri 15. Uluslararası Direniş Filmleri Festivaline misafir olacak.

Suriyeli Arap oyuncu Selma el-Masri'nin yanı sıra kırka yakın yabancı sinemacı Direniş Festivaline konuk olacak.

بازمانده (Hayatta Kalan) adlı İran filmi, Türkçe'ye Filistin'e Veda ismi ile dublaj edilmişti.

Hayfa'nın 1948 yılında siyonistlerce işgal edilişini ve Filistinli bir ninenin torununu kurtarmak için verdiği mücadeleyi konu alan film, 1996 yılında İran İslam Cumhuriyeti'nin düzenlediği Direniş Filmleri Festivalinde ödül kazanmıştı.

Uluslararası Direniş Filmleri Festivali, İran'daki en prestijli film festivallerinden birisidir ve festivalin amacı uluslararası alanda bir anlayış ve dayanışma atmosferi oluşturup, tecrübe ve yeni fikirler paylaşmaktır.

Direniş Filmleri Festivali bu sene 26 Kasım – 1 Aralık 2018 tarihleri arasında başkent Tahran'ın Filistin Sinema Salonunda düzenlenecektir.

Uluslararası Direniş Filmleri Festivali'nin resmi sitesine moqavematfilmfest.ir (Farsça) ve resistancefest.com (İngilizce) adreslerinden ulaşılabilir.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.