Tahran ve Bakü’den yeni bir ortak film projesi

Tahran ve Bakü’den yeni bir ortak film projesi

  Haziran 19, 2019

  740 Okunma

İran İslami Kültür ve İrşad Bakanı, Bakü ve Gence'ye gidiyor

İran'ın Bakü'deki Kültür Ataşesi Asger Farsi, 27 hazirandan itibaren Azerbaycan Cumhuriyeti'nde İran Kültür Haftası etkinliğinin düzenleneceğine işaretle, İran İslami Kültür ve İrşad Bakanı Seyyid Abbas Salihi'nin bu hafta dolaysıyla Bakü ve Gence'ye gideceğini belirtti.

Bugün gazetecilere açıklama yapan Asger Farsi, Azerbaycan Cumhuriyeti'nde İran Kültür Haftası etkinliğinin düzenlenmesinin iki milletin ortaklıklarını gösterdiğini ifade ederek, bu hafta dolaysıyla İran'ın ünlü sanatçılarına ait en iyi eserlerin Bakü Merkez Müzesi'nde teşhir edileceğini, ayrıca Bakü ve Gence'de İran'ın milli orkestrasının konser vereceğini, İran sinemasına ait seçkin filmlerin de vizyona gireceğini kaydetti.

Farsi ayrıca, Tahran-Bakü ilişkilerinin gelişmekte olduğuna işaretle, İranlı ve Azeri yönetmenler ve oyuncuların katılımıyla bir film çekileceğini vurguladı.

Pars Today

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.