Tahran’da Azerbaycan Film Haftası

Tahran’da Azerbaycan Film Haftası

  Haziran 19, 2019

  929 Okunma

Azerbaycan Film Hatası, Tahran’ın Eresbaran Kültür Merkezinde Azerbaycan Kültür Bakanı Abufezl Karayev’in katılımıyla başladı.

İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı IRNA'nın bildirdiğine göre Nebat Filminin gösterimi ile başlayan Azerbaycan Film Haftasının açılış törenine İran İslam Cumhuriyeti Kültür ve İslami İletişim Kurumu Başkan Yardımcısı Mohammad Hoseyn Haşemi katıldı.

Film Haftası çerçevesinde Şamil Aliyev’in yönettiği Nebat filminin yanı sıra, Elgay Nejef’in yönettiği Bute, Rafik Eliyev ve Cavid’in yönettiği Ders filmleri ile birlikte Azerbaycan sinemasının unutulmaz eserleri olan bazı filmler gösterilecektir.

Diğer Taraftan Azerbaycan Cumhuriyeti Fotoğraf Sergisi de Tahran’da Hüner Kültür Merkezinde düzenlenen törenle sanatseverlerle buluştu.

Sergide Azeri sanatçıların çeşitli Fotoğraflarının yanı sıra çeşitli konularda kitaplarda sergilenecektir.

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Abulfezl Karayev ve Pazar gününden itibaren İran’da düzenlenen Azerbaycan Kültür Haftası faaliyetleri çerçevesinde bulunmaktadır.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.