Tayvan’dan İran yapımı filme ödül

Tayvan’dan İran yapımı filme ödül

  Haziran 19, 2019

  678 Okunma

İranlı yönetmen Yasir Talebi’nin yaptığı "Evlatlar" isimli filmin Tayvan’da düzenlenen Uluslararası Forumosa Film Festivali'nde ödüle layık görüldüğü açıklandı.

Yönetmenliğini Yaser Talebi’nin üstlendiği “Evlatlar” isimli film Tayvan’da gerçekleşen Uluslararası Forumosa Film Festivali'nin “En İyi Film Ödülü”ne uzandı.

Tayvan’nın başkentinde yapılan “Forumosa” festivalinin başlıca hedefi, dünya çapındaki yönetmenlerin görüş alışverişinde bulunması için uygun bir platform sunmaktır.

Bu festival, dünyanın dört bir yanından yetenekli yönetmenler ve bağımsız filmleri davet ediyor. Böylece Tayvan sinemasıyla daha yakından tanıma fırsatı sağlıyor.

Baş rollerinde Hasan Rüstemani, Viktoria Levşenikova, Hüseyin Mirzagüli, Mehrtaş Saidi ile Pagah Kakasoltani'nin oynadığı filmin özeti şöyle: Yakup ile eşi aşk sayesinde sakin ve huzurlu bir hayata kavuşmuştur. Fakat okumak için yurt dışına gönderdikleri tek çocuklarından haber almayınca meraktan onu aramaya başlayarak hayatları değişecektir.

Söz konusu film geçenlerde ABD’de düzenlenen “Royal Star” ve “Longleaf” film festivallerinde de ödül kazanmıştı.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.