Tebriz bir yıl boyunca İslam Ülkeleri Turizm Başkenti olacak

Tebriz bir yıl boyunca İslam Ülkeleri Turizm Başkenti olacak

  Haziran 19, 2019

  688 Okunma

Düzenlenen resmi törenle İran İslam Cumhuriyeti Doğu Azerbaycan Eyaleti Başkenti Tebriz bugünden itibaren bir yıl boyunca İslam Ülkeleri Kültür Başkenti olacaktır.

İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ruhani’nin katılımıyla düzenlenen törene bazı bakanlar ve İran’da mukim büyükelçiler de katıldı.

Tebriz, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2018 İslam Turizm Başkenti olarak seçilmiştir.

Tebriz Belediye Başkanı İrej Şahin Baher yaptığı açıklamada, Tebriz’in tarihi ve kültürel geçmişi ile bölge ülkelerinin Kültür Başkenti olma kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Tebriz’in İran İslam İnkılabının şekillenmesindeki rolünün eşsiz olduğunu ifade eden Baher, Tebriz’de 400’ü aşkın büyük şair ve edebiyatçının mezarlarının bulunduğunu ve bunların her birinin İran ve Tebriz edebiyatının iftiharı olduğunu söyledi.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.