Tebriz’de uluslararası Aşıklar toplantısı düzenlendi

Tebriz’de uluslararası Aşıklar toplantısı düzenlendi

  Haziran 19, 2019

  439 Okunma

Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve İran’dan Aşıklar gruplarının katılımı ile Tebriz’de Uluslararası Aşıklar Toplantısı düzenlendi.

İran İslam Cumhuriyeti'nin Doğu Azerbaycan İli Kültür Müdürü Seyyid Muhammed Hüseyin Bulaği toplantıda yaptığı açıklamada, toplantının 4 gün süre ile devam edeceğini ve bölge ülkelerinden gelen Aşıkların yanında İran İslam İnkılabının 18 ilinden de Aşıkların katılacağını söyledi.

Toplantı için 43 makale gönderildiğini ve bunların arasından 7’sinin seçildiğini ve üçünün toplantıda okunacağını ifade eden Bulaği, Aşıklar müziğinin bölge halkının en eski sanatlarından olduğunu söyledi.

İslami Şura Meclisi Milletvekili Ahmet Ali Rıza Beygi de kültür ve sanatın milletleri bir birine bağladığını belirterek, “Sanat dili ve müzik tarihin ve geçmişin açıklanması ve onlar arasında birlik yaratmak için en iyi yoldur.” dedi.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.