Türk(!) dizilerinin rezilliği Afganistan halkını da bezdirdi

Türk(!) dizilerinin rezilliği Afganistan halkını da bezdirdi

  Haziran 19, 2019

  891 Okunma

​Türkiye’de üretilen dizilerin Afganistan milletinin inanç ve kültürüne ters düşmesi bu ülkenin insanlarını da isyan ettirdi.

Afganistan’da geçmiş yıllarda en çok Hindistan yapımı diziler ilgi görürken, son zamanlarda Türkiye’de yapılan diziler yavaş yavaş Afganistan medyasında boy göstermeye başladı.

Afganistan halkı Türkiye’nin müslüman bir ülke olduğunu düşünerek Türk dizilerin de İslam ilkelerine göre hazırlandığını zannediyordu.

Ancak televizyon kanallarında yayınlanmaya başlayan Türk dizilerindeki diz boyu ahlaksızlık ve muhtevasız senaryolar Afgan halkını isyan ettirdi.

Afganistan’ın kültür, aile ve toplum alanlarında faaliyet yürüten aktivistler, Türk dizilerinin içindeki ahlaksızlığın kesinlikte Afganistan milletinin İslamî kültürü ile bağdaşmadığını ve bu insanların üzerinde olumlu etki yerine olumsuz etki yaptığını belirtiyor.

Ehlibeyt Haber

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.