Türkiye Kadın Filmleri Festivalinde İran Filmleri Baş Köşede

Türkiye Kadın Filmleri Festivalinde İran Filmleri Baş Köşede

  Haziran 19, 2019

  875 Okunma

16. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivaline bu yıl en çok katılım İslami İran'dan

16. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali bu yıl 10 Mart-10 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Festivalde paneller, forum, atölye ve söyleşilerle dopdolu bir program var. İstanbul’un ardından festival filmleri Trabzon, İzmir, Antalya, Bodrum, Mersin, Adana ve Diyarbakır’da da kadınlarla buluşacak.

Festival koordinatörlerinden ve Filmmor Kadın Filmleri Festivali kurucularından Melek Özman şöyle konuştu:

“Bu yıl festival kapsamında 48 film gösterilecek. Bu yılki filmler arasında kurmaca filmler daha fazla. Bu sene 30 ülkeden film var. 'Komşu Komşunun Filmine Muhtaç' diye bir bölümümüz var. Coğrafya komşuluğunu düşünerek yaptık bu bölümü, bu nedenle de Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan filmler yoğunlukta. Tunus, İran, Afganistan gibi ülkelerden fimler mevcut. Bu yıl en çok İran ve Fransa'dan film var.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.