Uluslararası Adana Kısa Film Yarışmasına İran’dan 270 Katılım

Uluslararası Adana Kısa Film Yarışmasına İran’dan 270 Katılım

  Haziran 19, 2019

  682 Okunma

Adana Uluslararası Kısa Film Yarışmasına İran İslam İnkılabından 270 Katılım

NTV Sanat'ın verdiği habere göre Adana Büyükşehir Belediyesi’nce 22-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak 25. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek ana kategorilerden olan Uluslararası Kısa Film Yarışmasına İran İslam İnkılabından 270 Kısa Film başvurusu yapıldı.

ULUSLARARASI ADANA KISA FİLM YARIŞMASINA TÜRKİYE'DEN DAHA ÇOK İRAN İSLAM CUMHURİYETİNDEN BAŞVURU YAPILDI

Uluslararası Adana Kısa Film Yarışması için son başvuru tarihi olan 1 Temmuz 2018’e kadar Hindistan’dan 304, Amerika’dan 297, İran’dan 270, Türkiye’den 265, İngiltere’den 164 kısa film başvurusu yapıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, festival içeriğinin her geçen yıl zenginleştiğini ve yeryüzünde daha fazla sayıda sinemacıya ve sanatsevere ulaştığını belirterek, Adana Film Festivali kapsamındaki Uluslararası Kısa Film Yarışması’na ilginin yoğunlaşmasının Adana’nın tanıtımına önemli katkı sağladığını ve Adana’nın bir kültür ve sanat kenti olma özelliğini pekiştirdiğini söyledi.

Başkan Sözlü, görev yaptıkları süre boyunca festivalin aksamadan, aralıksız ve etkisi artan bir şekilde gerçekleştirilmesi için, imkanlar doğrultusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını bildirdi.

25. Uluslararası Adana Film Festivali Direktörü İsmail Dikilitaş da, Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın Adana ile dünya arasında bir köprü oluşturduğunu, bu köprüden geçen sinemacıların ve sanatseverlerin sayısının her festivalde artmasının memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.