Uluslararası İmam Rıza Festivali 77 Ülkede

Uluslararası İmam Rıza Festivali 77 Ülkede

  Haziran 19, 2019

  787 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti, İmam Rıza (as) Uluslararası Festivalinin on beşincisini bu yıl 77 ülkede düzenlemeyi planlıyor.

10 gün sürecek olan festival, dünyada 77 ülkede ve İslami İran'da 31 eyalette eş zamanlı olarak düzenlenecek.

İmam Rıza'nın (as) kız kardeşi Hazreti Masume'nin (sa) doğum yıldönümünde başlayacak olan festival, birçok farklı etkinlik ve kültürel programları kapsayacak.

Festivalde; film gösterimleri, tiyatro oyunları, kitap fuarları, sanat sergileri ve seminerler gibi birçok etkinlik bulunuyor.

Festivale katılanlar ayrıca; yetkililerle görüşme, İmam Rıza Türbesi ziyareti ve Meşhed şehri turu gibi başka birçok yan etkinliğe dahil olabilecek.

Festival on iki imamların sekizincisi olan İmam Rıza'nın (as) bu seneki doğum yıldönümü olan 4 Ağustos'ta sona erecek.

Uluslararası İmam Rıza (as) Festivali, bir dini ve kültürel etkinlik dizisi olup İran İslam Cumhuriyeti Kültür ve İslami İrşad Bakanlığı tarafından, Keramet Günleri olarak da bilinen Zilkâde ayınının ilk on gününde ulusal ve uluslararası seviyelerde düzenlenmektedir.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.