Varoonegi (2017) filmi 2018 Akademi Ödüllerinde İran’ı temsil edebilir

Varoonegi (2017) filmi 2018 Akademi Ödüllerinde İran’ı temsil edebilir

  Haziran 19, 2019

  1.309 Okunma

İran İslam İnkılabı yapımı Varoonegi / Ters Çevirme (2017) filmi 2018 Akademi Ödüllerinde ülkeyi temsil edebilir

İran İslam Cumhuriyeti resmi sinema kanalı iFilm TV'nin bildirdiğine göre Behnam Behzadi'nin yönettiği 2017 yapımı وارونگی (Varoonegi / Ters Çevirme) filminin 2018 Akademi Ödüllerinde İran'ı temsil etme olasılığı yüksek.

Raporlara göre, 2018 Oscar ödülü için sunulabilecek bir çok yeni İran filminin var olması ile beraber, bunların arasından Varoonegi filminin seçilmesi ihtimali yüksek.

Varoonegi filmi, hayatı ve geleceği konusunda artık kendisinin karar vermesi gerektiğine inanan Nilüfer'in hikayesini işliyor.

Filmin adı Farsçada وارونگی  (İngilizce: Inversion) olup meteroloji biliminde hava kirliliğine neden olan Termal İnversiyon (Sıcaklık Terselmesi) konusuna bir atıftır.

Lakin film, Türkiye'de “Nilüfer'in Kararı” ismi ile yayımlandı.

Filmin Fragmanı:

İran filmi Varoonegi / Inversion / Ters Çevirme (2017) birçok ülkede uluslararası film festivallerine katıldı.

Behnam Behzadi'nin dördüncü uzun metraj filmi olan Varoonegi / Inversion (2017) filmi Cannes Film Festivali'ne de katılmış ve seyirciler ve eleştirmenler tarafından beğeni ile karşılanmıştı.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.