Wonder Woman (2017) Filmi Lübnan’da Yasaklandı

Wonder Woman (2017) Filmi Lübnan’da Yasaklandı

  Haziran 19, 2019

  3.157 Okunma

Hollywood yapımı Wonder Woman, filmin yıldızı bir siyonist İsrail askeri olduğu gerekçesiyle Lübnan'da yasaklandı.

Amerika, Çin ve Hong Kong ortak yapımı Fantastik ve Macera filmi Wonder Woman [2017] Lübnan'da tepkiyle karşılaştı. Çünkü Filmin başrolünü oynayan Gal Gadot, İsrail'in Lübnan'a saldırdığı ve binlerce masum Lübnan ve Filistinliyi katlettiği Temmuz 2006 savaşında aktif olarak İsrail ordusunda hizmet ediyordu.

Shalom Life'ın hazırladığı “Dünyanın En Becerikli ve Güzel 50 Yahudi Kadını” listesinde beşinci sırada yer alan Gal Gadot, 15 yaşında iken modelliğe başladı. 18 yaşında iken güzellik yarışmasında Miss İsrail seçildi ve bu sebeple Hollywood sinemasından oyunculuk teklifi aldı.

İlk rol aldığı film olan, Hızlı ve Öfkeli 4 [2009] te, Gisele Harabo karakterini canlandırması için seçilmesini anlatan Gal Gadot şöyle diyor: “Sanırım Justin Lin'in altı aday aktris arasından beni seçmesindeki sebep İsrail ordusunda olmamdı. Belli ki o benim silah kullanma becerilerimden faydalanmak istedi“. Gal Gadot bu filmin ardından birçok İsrail ve Amerikan yapımı film ve dizide rol aldı.

Gal Gadot, Temmuz 2006 Lübnan-İsrail savaşı da dahil olmak üzere iki yıl aktif olarak İsrail ordusunda hizmet etti ve bu askeri eğitimin kendisini Hollywood sinemasına hazırladığını belirtti. Savaşın ardından Maxim adlı dergide “Seçilmiş Olanlar: İsrail'in Kadın Askerleri” başlığı ile boy boy poz verdi. Gal Gadot, 2014 İsrail-Gazze savaşında da yayımladığı mesajları ile İsrail'in katliamlarını destekledi.

Gal Gadot son olarak Hollywood yapımı Wonder Woman [2017] filminde rol aldı. Feministlerin rol modeli, mazlum insanların savunucusu olan çizgi roman karakteri, Amazon Prensesi Wonder Woman (Harika Kadın)'ı bir siyonist İsrail askerinin canlandırması, Lübnan ve Filistin başta olmak üzere tüm dünyada tepki ile karşılandı. Film Lübnan'da resmen yasaklandı.

Brezilyalı karikatürist Carlos Henrique Latuff ise, Wonder Woman rolünü aslında bir Apartheid Woman (Ayrılıkçı Kadın)'ın canlandırdığını ancak bu Hollywood karakterlerinin Filistin Anne tarafından alaşağı edileceğini çizdi.


Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.