Yapımcı: Hazreti Musa (a.s) dizisinin senaryosu hazır

Yapımcı: Hazreti Musa (a.s) dizisinin senaryosu hazır

  Haziran 19, 2019

  937 Okunma

Hazreti Musa (aleyh'is-selam) dizisinin senaryosu bitti, çekim aşamasını bekliyor

İran İslam Cumhuriyeti sinema kanal grubu iFilm TV'nin bildirdiğine göre İranlı yapımcı Ahmet Miralay, yaptığı basın açıklamasında “Hazreti Musa (a.s) dizisinin senaryosunun hazır olup, büyük ihtimalle yabancı oyunculara da yer vereceklerini” açıkladı.

Yapımcı Ahmet Miralay, senaryonun hazır olup, dizinin herhangi bir belirsizliğe yol açmaması için tüm İslam alimlerinin görüşlerini sorduklarını belirtti.

SENARYO GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Hazreti Musa (a.s) dizisinin senaryosu ilk olarak merhum yönetmen Ferecullah Silahşör tarafından 70 bölüm olarak kaleme alınmıştı.

Cemal Şurce'nin yönetmenliğini devraldığı projenin senaryosu gözden geçirilip 52 bölüm olarak kısaltıldı.

YABANCI OYUNCULAR DA DİZİDE YER ALABİLİR

Oyuncular, çekim süreci ve sahne hakkında da konuşan Ahmet Miralay; “İranlı profesyonel oyuncular, yeni oyuncular ve yabancı oyuncular olmak üzere üç grup oyuncunun Hazreti Musa dizisinde rol alacağını ve kapsamlı dizinin çekimlerinin uzun sürüp yaklaşık dört yıl alacağı için işe çok yakında başlayacaklarını” belirtti.

ÇEKİM MEKÂNI: GAZALİ SİNEMA KENTİ

Hazreti Musa (a.s) dizisi; daha önce Hazreti Meryem (s.a) ve Hazreti Yusuf (a.s) gibi birçok tarihi dizinin yapıldığı başkent Tahran'da bulunan Gazali Sinema Şehrinde çekilecek.

Yapımcı Miralay; dizideki görsel ve özel efektlerde özellikle İranlı gençler ve düşüncelerinden yararlanmak istediklerini açıkladı.

MUSTAFA ZAMANİ DE DİZİDE ROL OYNAYABİLİR

Oyuncular hakkında isimler henüz açıklanmasa da medyada paylaşılanlara göre, Hazreti Yusuf (a.s) dizisi ile ün kazanan İranlı oyuncu Mustafa Zamani dizide önemli bir rol oynayabilir.

Ahmet Miralay, konuşmasının devamında şöyle dedi; “Hazreti Musa (a.s) dizisi Kur'an-ı Kerim kıssalarına dayanmakta olup, muhtemelen komşu ülkelerde de yayınlanacaktır”.

TÜRKİYE VE RUSYA SPONSOR OLMAK İSTEDİ

Türkiye ve Rusya gibi birkaç ülkenin diziye sponsor olmak istediklerini belirten Ahmet Miralay, “Ama biz sadece İslam Cumhuriyeti Radyo ve Televizyonundan (IRIB) destek almakta kararlıyız” dedi.

Hazreti Musa (a.s), tüm İbrahimi dinlerde bir Peygamber olarak kabul edilmektedir. Ve Kur'an-ı Kerim'de ismi en çok geçip kıssası anlatılan peygamberdir.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.