Yeni Kaynak web sitemiz yenilendi!

Yeni Kaynak web sitemiz yenilendi!

  Haziran 19, 2019

  1.333 Okunma

Yeni Kaynak sitesi, biraz gecikmeli olmasına rağmen yeni arayüzü ve filmleri ile karşınızda..

Değerli ziyaretçilerimizin çok pozitif geri dönüşleriyle sağladıkları manevi destekleri dışında, hiç bir yerden destek almadan 2 sinema severin katkılarıyla hazırlanan ve ​kâr amacı gütmeyen Yeni Kaynak sitesi gecikmelide olsa da yeni tasarımı ile karşınızda.. Artık yenilenen sitemizin kayıt sayfasında yer alan “Facebook ile Kayıt Olun!” butonunu kullanarak siteye kolayca üye olabilirsiniz.

Günümüz popüler sinema kültüründe yapılan filmlerin büyük çoğunluğu, insanlara özellikle genç nesile entellektüel anlamda katkı sağlamaktan çok uzak. Hatta aksine sinemanın çeşitli odaklarca psikolojik savaş aracı olarak kullanılarak tarihi gerçekleri değiştirmek, çeşitli propogandalar yapmak, ürünler pazarlamak, bazı manevi değerleri yok etmek veya bilinç altı mesajlar vermek gibi art niyetli amaçlarla kullanıldığı herkesin bildiği bir şey. Haliyle bu günümüz popüler sinemasına alternatif oluşturabilecek; insanlara değerli tecrübeler aktaran ve düşündüren tarzda yapımlarını bulabileceğiniz bir siteye “Yeni Kaynak” demeyi uygun gördük. 

Önümüzdeki süreçte; Türkçe alt yazı ile ilk defa göreceğiniz yapımlar ile beraber, ilk etapta eski sitemizde yer alan tüm filmler yenilenen tasarıma eklenecektir. Sonrasında ise, ziyaretçilerimiz ile paylaşmayı istediğimiz uzun bir yayınlanacak filmler listemiz bulunmaktadır. Her geçen gün çeşitli yeni önerileri de izleyerek listeye eklemekteyiz.

En büyük sıkıntımız, özellikle eski yapımlarda kötü olan görüntü kaliteleridir. Orjinal ürünlerin ülkemizde satışının olmamasıda bu durumu etkiliyor. Bir sonraki büyük sıkınıtımız ise alt yazı çevirileri noktasında, çeşitli etkinliklerde, düzenlenen film haftalarında veya TV kanallarında Türkçe'ye çevirilerek yayınlandığını bildiğimiz çeşitli filmlerin alt yazılarına ulaşamıyoruz. Ne yazık ki ilgili bazı yerlerle görüştüğümüzde de bize bu konuda yardımcı olmuyorlar. Bize daha iyi görüntü kalitesi bildirmek, internette bulunmayan alt yazıları ulaştırmak gibi konularda yardımcı olmak isteyen arkadaşlar, mail yoluyla ulaşabilirler. 

Ayrıca şu konularada değinmek isterim: Eski sitede embed şeklinde başka sitelerin filmleri gömmesine izin veriyorduk. Ne yazık ki tüm alt yapı değiştiği için eskiye yönelik tüm embed kodlarımız çalışmamaktadır. Artık tekrardan bu şekilde bir imkan'da sağlamayacağız. Şu an bazı yorumlar üzerine belirtmek isterim ki, bir filmin video bilgisi henüz eklenmeden önce sitemize ilgili filmin sayfasını ekleme sebebimiz, arama motorları tarafından sayfanın önceden belleğe alınmış olması içindir.

Filmlerin altına yorumlarınızı bırakmayı unutmayın. Şimdiden iyi seyirler.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.