Yüzlerce İranlı Asğar Ferhadi’yi tebrik etmek için toplandı

Yüzlerce İranlı Asğar Ferhadi’yi tebrik etmek için toplandı

  Haziran 19, 2019

  859 Okunma

Yüzlerce vatandaş Oscar ödülünü kazanan Asghar Farhadi'yi tebrik etmek için toplandı

2017 Akademi Ödüllerinde En İyi Yabancı Film dalında Oscar ödülü kazanan yönetmen Asğar Farhadi'yi tebrik için yüzlerce İranlı, Tahran Sinema Müzesinde bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan İranlı yetkili, Asğar Ferhadi'yi tebrik ederek; “Oscar ödülü kazanmak bizim için büyük bir iftihardır. Cannes ödülü kazanmak bizim için büyük bir iftihardır. Ve her uluslararası alanda huzurda bulunmak bizim için bir iftihar vesilesidir.” dedi.

Cuma günü yapılan toplantıda yüzlerce sanatçı ve vatandaş Asğar Ferhadi ve film ekibini tebrik etti.

Asğar Ferhadi; “Satıcı (2016) filmini hiç yapmayacaktım. Başka bir yerde bir film çekmeyi planlamıştım. Ve tamamen şans eseri olarak hislerime dayanıp Satıcı (2016) filmini yaptım.”

Asğar Ferhadi; Donald Trump'ın İran İslam Cumhuriyeti başta olmak üzere Müslüman çoğunluklu 7 ülkeye getirdiği ırkçı vize yasağına tepki olarak, davetli olduğu bu yılki Akademi Ödüllerini boykot edip katılmadı.

Yönetmen konuşmasının devamında İran'da film çekiminde hiçbir zorluk yaşamadığını belirterek “Vatanım İran'da film yapmak benim için kalbimin derininden hissederek film yapmaktır.” dedi.

PressTV

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.