Zamanın Aynaları dizisinin teknik işleri tamamlandı

Zamanın Aynaları dizisinin teknik işleri tamamlandı

  Şubat 20, 2021

  130 Okunma

Suriyeli usta yönetmen Muhammed Vakkaf'ın, Zamanın Aynaları dizisi Ramazan 2021'de gösterilecek

Suriyeli yönetmen Muhammed Vakkaf (محمد وقاف) Zamanın Aynaları dizisinin teknik işlerini tamamladı.

Senaryosunu Dr. Fethullah Ömer’in kaleme aldığı Zamanın Aynaları (مرايا الزمن) dizisi önümüzdeki Ramazan ayında ekranlarda yerini alacaktır.

Dizi Arap dramasında Suriye’nin varlığına dikkat çekmek için gelmiştir. Oyuncuların Lübnanlı sanatçılar olmasına karşın yönetmen Vakkaf, Sana’ya yaptığı açıklamada: Lübnan ve Suriye dramasında iş birliği yapmak yeni bir şey değildir. Geçmişte başarı elde ettiği gibi şimdi de öyle, iki ülke geleneklerinde, dertlerinde, rüyalarında bir birine çok benziyor.” İfadelerini kullanmıştır.

Ek olarak Vakkaf: Suriyeli yazarlardan bir grup Lübnan toplumunu ilgilendiren dramatik metinler yazmayı başardılar. Uygularken, Arap izleyicilere sunarken büyük bir yankı bıraktı. Bunun yanı sıra Suriyeli yönetmenler birçok Lübnan drama çalışmalarını tamamlamayı başardılar. İfadelerini kullandı.

Vakkaf Çalışmanın, Korona virüsün sebep olduğu zor durumlar içerisinde tamamlandığını ifade etti. İnsanların evlerde izlemesine değer bir çalışma olduğunu belirtti.

Dizi modern ve toplumsal türden olup olayları 2019 yılının başlangıcıyla ilgilidir. Medyanın Arap toplumuna girmesini, hem insanî hem de ahlaki seviyede olan etkilerini ele almaktadır. Buna binaen gidişatını ve neticelerini kontrol etmenin zorluğu doğmaktadır. Toplumu etkileyen başka aktörlere de değinmektedir; uyuşturucu kullanımı ve kullanımını yayma, fesatlık, hırs, boşanmalar ve ailevi sorunları irdeleyip onları çalışmanın ekseninde değerlendirmiştir.

Zamanın Aynaları, Beyrut Uluslararası yapım şirketi yapımı olup oyuncuları: Ahmed Ezyin, Mazen Muaddam, Hasan Ferhat, Mari Selame, Nikola Müzhir, Cudi Hani, Karol Abbud, Name Bedevi, Can Kasis, Hasan Hamdan, Suher Nasır, Polin Haddad, Hind Hadra ve başka sanatçılar.

Yeni Kaynak

  Etiket:
Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.